Van Bula naar Hi Mate!
Na de hemelse verwenweek op Fiji moeten we weer terug op aarde zien te komen. Ons Australische avontuur wacht immers op ons! Van Fiji naar Melbourne is een enorme overgang en we zien er een beetje tegenop. Allereerst de temperatuur natuurlijk; als we 's avonds uit het vliegtuig stappen is het bar koud. En die drukte! Melbourne is een enorme wereldstad met ca. 3 miljoen inwoners. We blijven twee dagen in de stad en bezoeken o.a. een prachtig aquarium met een heuse pinguincolonie en gigantische roggen (stingrays) met wel meer dan 1,5 m spanwijdte die over ons heen zwemmen (ik denk er nog maar wat langer over of ik ook wil gaan duiken...). We slenteren wat door de stad, lopen een prachtige kerk binnen, de St Pauls Kathedral en pakken een swingende multi culti Zumbashow mee op het plein waar allerlei festiviteiten zijn.
Melbourne is een mooie stad, de rivier de Yarra loopt dwars door het centrum en dat geeft altijd wat extra's. Op aanraden zijn we ook nog in een rondvaartboot gestapt waarbij wij denk ik de enige waren die geen 65+ korting kregen. Was errug saai! In de binnenstad zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven die moeiteloos tussen moderne kantoren en appartementencomplexen staan. Er staan diverse wolkenkrabbers en op het levendige Federation Square zijn cafeetjes en vinden optredens plaats omgeven door musea in architectonische kunstwerkjes en een prachtig oud station. En het ligt aan zee natuurlijk, ook een hele belangrijke factor! Eigenlijk ligt het aan een hele grote baai waardoor er een enorm strand is met een boulevard en een oude pier, een haven etc. De buurt daaromheen, St Kilda, is een populaire wijk met karakteristieke laagbouw en kleine winkelstraatjes. Tom gaat eindelijk naar de kapper (had inmiddels behoorlijke Guys 'n Dollscoupe!) en we sturen 15 kg (!) aan overbagage naar NL omdat we ons een ongeluk slepen en steeds met dichtgeknepen billen door de douane komen. Wat dat dan is? Nou, boeken, speelgoed (ze hebben allebei vrijwillig van alles afgestaan en zullen vanaf nu samen met de kleurtjes doen) en overtollige kleding. Het weer wordt steeds warmer gelukkig en we hebben een heerlijk restaurant gevonden met uitzicht op het strand en de ondergaande zon waar we twee avonden buiten eten. Vanaf dinsdag 15 feb. hebben we een auto gehuurd en wordt het hoog tijd om op pad te gaan! Deze dagen gaan we de alom geprezen 'great ocean road' rijden. Die schijnt geweldig te zijn. Zie ons volgende verhaal.
....
Terug naar Melbourne: Maandagavond (21 feb.) moeten we weer in Melbourne zijn want dan hebben we afgesproken met Eric, een oude studievriend van Tom die in Singapore woont en een paar dagen in Melboune is. We hebben dus nog twee dagen en willen via de noordkant van Melbourne richting Healesville Sanctuary, een echte Australische dierentuin waar ze ook zieke en gewonde dieren opvangen en beschermen (bijv. na bosbranden). Het binnenland is supergroen met torenhoge eucalyptusbomen en leuke dorpjes. De dierentuin is erg leuk, we kunnen bij de dingo's naar binnen en die mogen we ook aaien. Hier natuurlijk ook de (zowaar wakkere) koala's, kangaroes, wombats, pelikanen en allerlei hagedissen die we mogen aanraken.
We spreken met Eric af in het bruisende centrum van Melbourne waar we samen eten. Het is erg gezellig en Tom en Eric gaan nog even door. Valt niet mee om nog iets te vinden wat nog open is, zo bruisend is het dus ook weer niet.... De volgende dag gaan we met z'n allen fietsen (idee van Eric), Melbourne schijnt geweldige fietsroutes te hebben en als echte Hollanders kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Bella wil dit keer perse niet fietsen en heeft haar zinnen gezet op zo'n halve achterhangfiets. Roemer achterop en Eric als lachende derde. Hoewel, lachend, zo'n avondje stappen gaat de jongens niet meer zo makkelijk af merk ik. De fietsverhuurder stuurt ons naar een kinderboerderij wat ongeveer drie kwartier fietsen is, helemaal langs de rivier. Drie kwartier blijkt anderhalf uur maar het is wel een hele mooie (pittige) route over een prachtig fietspad, gelukkig zit Bella achterop anders hadden we het geweten! We drinken nog wat en dan verlaat Eric ons om zijn vliegtuig te halen. Wij eten snel wat en gaan op tijd naar bed. Morgen gaan we verder op reis richting Sydney!