Tweebijvier.reismee.nl

Fiji time.......

Wat een droom! Ik kan niets bedenken dat ik anders had gewild of wat beter had gekund. Hoe is het mogelijk? Na twee uur hangen op een sloom reisbureau in Christchurch met zeer beperkte informatie en foto's kozen we op goed geluk Castaway Island, oftewel Qalito Island in Fiji.

Als we uit het vliegtuig stappen voelen we het direct: het is heet. Anders heet dan we tot nu toe gevoeld hebben. Eindelijk! En jahoor, daar staat een vriendelijke dame ons op te wachten met heuse schelpenkettingen die ons naar een vrolijke gebloemde bus leidt met een al even vrolijke ‘reisbegeleider', die ons in de 20 min. van het vliegveld naar de haven volledig inwijdt in de gewoontes en verwachtingen op Fiji.

We varen met een boot ongeveer een uurtje over zee en langs prachtige eilanden tot hij vaart mindert en er een paar kleine bootjes aan komen varen om de bagage en nieuwe gasten op te pikken. Ons eiland ziet er prachtig uit en op het strand worden we onthaald door een zingend welkomstcomitee in gebloemde shirts. Bula! We worden naar onze ‘bure' gebracht waar de bagage al staat en ik knijp even met mijn ogen; tussen de palmbomen staat een wit vrijstaand huisje met rieten dak aan het strand met een hangmat voor de deur... Het is echt geweldig, ik heb er geen andere woorden voor. Zelfs van binnen is het supermooi (daar was ik nl. nogal bang voor), heel smaakvol ingericht, ruim, grote bedden met wit linnengoed en een prachtige luxe badkamer. Kijk naar de foto's, dat zegt genoeg!

Bella en Roemer zijn ook door het dolle heen en we trekken meteen onze zwemkleding aan. Onmiddelijk beginnen ze te gillen, de zee is WARM! En het klopt,de zee is echt warm! Ongelofelijk, we waren echt even vergeten dat dat bestond. Natuurlijk hebben we dat al eerder meegemaakt maar dat is lang geleden en na alle ijskoude zeeen en meren in Nieuw Zeeland begin je te denken dat dat normaal is. Maar dit is geweldig, een warme zee!

Na een opfrissende douche en -eindelijk- de blote jurkjes schuiven we aan op het terras voor het diner waar binnen een kwartier een ongelofelijk noodweer opsteekt, uit het niets! Een echte tropische storm, de regen komt met bakken uit de hemel. Niemand heeft het kennelijk zien aankomen en het personeel rent rond om alle stoelkussens te redden. Iedereen wordt binnen aan tafel geplaatst waar alles weer verder gaat waar het gebleven was. We eten heerlijk en slapen nog veel lekkerder dromend over wat ons te wachten staat...

We zijn blij dat we uiteindelijk voor Fiji hebben gekozen en niet bijv. de Cook-eilanden die bij Nieuw Zeeland horen. Zo krijg je tenminste te maken met een heel andere cultuur en gewoontes. Het doet ons een beetje aan Bali denken. Verse bloemen in je kamer elke dag, de prachtig aangelegde tuinen met palmbomen, veel tropisch fruit en kokosnoten. De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en het personeel heeft veel contact met de gasten. Iedereen groet je de hele dag met 'bula' en een grote glimlach en ze zijn helemaal gek van kinderen. Er waren er een paar bij die bijna niet van Bella en Roemer af konden blijven! Het personeel werkt twaalf dagen aaneen waarna ze drie dagen vrij hebben en naar huis gaan. De sfeer is erg goed, dat moet ook wel natuurlijk want ze leven als een grote familie, er heerste echt een hele positieve, pure leefomgeving. Heel bijzonder om te zien.

Tja, en wat doen we zoal die hele week?

Veel snorkelen: we hebben allemaal een snorkeluitrusting gekregen en ook de kinderen doen mee. Het duurt even voordat alles op zijn plek zit en alle zandkorrels uit de flippers zijn en er geen haar meer scheef zit onder de bril en de bril ook nog eens niet beslagen is maar als we dan op weg zijn is het natuurlijk geweldig. Met zijn vieren voor de deur van je huisje in de turquoise zee snorkelen ! Het is echt heel mooi, prachtige vissen in felle kleuren, blauwe zeesterren (is ook het logo van Qalito!) en mooi koraal. We krijgen ook snorkelles in het zwembad en gelukkig kan de instructeur de kinderen overtuigen van het nut van zwemflippers (van ons nemen ze dat natuurlijk niet aan). In deze omgeving smaakt zelfs een slok onverwacht zeewater nog lekker J

Buiten die heerlijke warme zee is er ook nog een prachtig zwembad. Voor de afwisseling zeg maar. Ook het zwembad heeft een heerlijke temperatuur en Bella en Roemer liggen eigenlijk alleen maar in het water; zoals een gast opmerkte dat Roemer net een zeehondje lijkt zoveel als hij in en onder water is. Bella ondergaat na een paar dagen een volledige transformatie als ze opeens ook alleen maar kunstjes onder water aan het oefenen is (ze blijft normaal liever boven water met haar hoofd) en vrijwillig de bodem van het zwembad afstruint.

Bella heeft zich een Bo Derekcoupe laten aanmeten, het resultaat is erg mooi maar het kostte wel 3,5 uur! Zeventig vlechtjes in totaal met kraaltjes en al, goed voor minstens een paar weken geen gezeur van mij over haar haar! Tom besluit woensdag dat hij toch de duikcursus gaat volgen waarna hij een hele ochtend spendeert om de nodige theorie te leren. Donderdagochtend vroeg krijgt hij duikles in het zwembad, op de voet gevolgd door Bella en Roemer natuurlijk die er met hun neus bovenop staan. Later die dag wordt er twee keer uitgevaren en gaat het echte duiken beginnen. Veel vissen, af en toe een haai, schildpadden en heel veel koraal en tussendoor allerlei oefeningen om het Padi te halen.

Het eiland is niet groot en er is een resort op het eiland waar je kunt kiezen of je van het buffet eet of a la carte. Ohja, en de verse pizzaoven niet te vergeten natuurlijk! Het is allemaal lekker dus we eten veel te veel. Kindereten is om half 6 (vroeg!) en volwassenen vanaf half 7. We zijn zo relaxed dat we er ons op betrappen dat we vaak als laatste ergens zijn en geloof me dat is niet gemakkelijk met Fiji Time...... Als je wilt kun je je kinderen dan naar de kidsclub (vreselijk woord) brengen waar ze de kinderen bezig houden zodat de ouders rustig kunnen eten. De taal vormt toch wel een grote barriere dus Bella en Roemer geven er de voorkeur aan bij ons te blijven. Ze zijn inmiddels zo gewend aan restaurants dat ze zonder problemen uren kleuren, kaarten of met de auto's spelen aan tafel. Er zijn vooral voor Bella helaas geen leeftijdgenootjes, wel heel veel kleinere kinderen. Roemer heeft wel een (Duits) vriendje van 2,5 waar hij heel zoet mee speelt.

Dat is het wel zo'n beetje hier, elke dag snorkelen, zwemmen, cocktails drinken, lezen, spelen en luieren. Een keertje kayakken, een wandeling door het bos waar je een prachtig uitzicht hebt, een massage, een keer met een banaan achter een speedboot rond het eiland. Aan het eind van bijna elke dag werden we getrakteerd op wat tropische stormen en regenbuien maar dat mocht de pret niet drukken. Ook internet begaf het daardoor en we waren echt even helemaal weg van alles. Heerlijk, wat een paradijs!

Vanessa

Hee allemaal, jullie volgen ons wel maar houden je allemaal angstvallig stil...

Sandra

Lees net jouw verhaal en hoor van de aardbeving. De natuur roert zich flink op jullie reis.
Maar buiten dat, wat een avonturen! Veel liefs voor allemaal.

Sandra

Spuugjaloers ben ik.

Marluc

Wat klinkt dat allemaal heerlijk! En Bella Derk ziet er geweldig uit!
Gelukkig zitten jullie niet meer op Nieuw Zeeland! In Nederland is het op het moment koud met een blauwe hemel, dus een lekker zonnetje! Hoe gaat het met lesgeven? ;0)
Kus van Marluc

rie

wat een aardbeving en we denken meteen aan jullie maar gelukkig zijn jullie er niet meer. Zeg jij dan maar eens dat we niet meeleven, missen jullie ons misschien ook een beetje????????Lfs. Rie

ilonka en petert

We volgen jullie inderdaad via de beeldende verhalen en foto's, klinkt allemaal super en we willen nu best met jullie ruilen! Hier koud en weliswaar gezellig voor de open haard, maar zo'n wit strand, blauwe zee, huisje met hangmat......... daar willen wij ook wel zijn! Geniet er verder samen van, het doet jullie goed zo te zien! liefs
ps gelukkig op tijd weg uit Nieuw Zeeland...

Sylvia

Lieve familie,

Net even 'bijgelezen' tijdens skivakantie.
Wat een prachtige verhalen! Brrrr.....die boottocht....
heel herkenbaar (voor mij dan, niet voor mijn grote en kleine mannen, die hebben nooit ergens last van.....)!
Ging net weer van een iets te glad bergpad af. Begon als een bejaarde en eindigde als een raket!
Echt de laatste keer, morgen neem ik twee haltes met de trein!

Dikke kussen vanuit Zwitserland!

florskunstjes@gmail.com

Verpletterend is het allemaal, hoelang houden jullie dit "vreselijke leven"nog vol. Goddank kunnen wij gewone thuisblijvers een beetje meegenieten en de foto's zijn prachtig. Dag lieve bofkonten, ik denk veel aan jullie als ik het doodstille dorp doorrijd. Tot gauw hoop ik, is het nou eens afgelopen met dat gereis! Bella wat ben je mooi, hoe ziet het haar eruit als je de vlechtjes eruit haalt? Veel liefs van Flor

reini kneppers

Lieve Vanes, Tom, Bella en Roemer.
Wat fantastisch dat jullie dit doen.Hier leren kinderen duizend maal meer van dan op school!! Echt geweldig Heb van Saar jullie weblog link gekregen en bijna alles gelezen. Ja, wat een heerlijke ervaringen hé. Wij zijn in 1994 met Yuri en Egil en vrienden een maand door Thailand getrokken, toen ook een week op een heel primitief Bounty eiland geweest met de ervaringen zoals jullie die beschrijven, en daarna nog een week in Jordanie. Het is zo goed voor jonge mensen, dat neem je ze nooit meer af! Egil's aardrijkskunde leraar noemde hem al "onze wereldreiziger".Wij zijn ook met ze in Z,Amerika geweest bij de indianen enz. en ook in Rusland, 1990 Leningrad wat toen nog behoorlijk bedrijgend was maar de jongens hebben hun ogen uitgekeken. Wij waren alleen op de grote vac. aangewezen, maar wat jullie doen is natuurlijk helemaal het einde. Hoe lang blijven jullie nog weg?? Hopen als jullie terug zijn elkaar te zien en alles nog eens te horen. Had jullie na mijn verjaardag allang willen mailen en nog bedanken voor alles, maar er kwam van alles tussen. Horen jullie nog wel. Genieten jullie maar heerlijk, echt subliem dat jullie dat doen. Weet niet of jullie tijd en mogelijkheid hebben maar geef hierbij nog even Yuri's webalbum adres met alle foto's (448!!!) van mijn verjaardag hahaha.
Heeeel veel plezier, denken veel aan jullie en dikke, vette kussen voor jullie 4tjes. Ben en Reini

reini kneppers

PS Had van Chantal al gehoord dat jullie net een dag weg waren uit N.Zeeland. Wat een schrik zeg.
Nogmaals xxxxxxx Ben en Reini

Tanja& Len

Bedankt voor je mail ja weer een jaartje ouder.
twee weken geleden Pieter en gezin met nel naar het vliegveld gebracht was inmidels ziek geworden(longondsteking)en ben eindelijk weer een beetje op de been.
Ben verschrikelijk nieuwsgierig over hoe het daar is en verwacht ook een uitgewerkt haalbaarheits onderzoek over de kans van slagen voor het beginen van een bakkerij.
Jullie hoeden een heelleuk verhaal bij Vannessa.
om je had nu de kans om eens echt te surfen wat een golven zeg hebben julie er ook wat van gemerkt of niet.
ik zie je van de zomer in nederland.
groetjes Len en tanja nathanja,symen