Tweebijvier.reismee.nl

Queenstown

Zowaar, zowaar schijnt de volgende ochtend het zonnetje. Wat is het toch fijn, die zon! Het waait wel erg hard dus we gaan strategisch (we krijgen al echte camping skills!) achter de camper ontbijten zodat we zo min mogelijk wind voelen. Ook de slaapkussens gaan naar buiten om te drogen (...). Bella gaat aan haar schoolwerk en Roemer stalt zijn meegebrachte auto's op het grasveld en maakt een mooie file.

Aan het begin van de middag rijden we via Wanaka richting Queenstown waar we ons op de eerste beste camping aanmelden, op zoek naar internet. Nouja camping, een veredelde parkeerplaats is misschien nog de beste omschrijving. Wat in het campingboek wordt omschreven als 'brand new, architect-designed facilities, only 150m from town centre' is feitelijk geen leugen maar ervaren wij toch iets anders. Als we het terrein oprijden met de hypermoderne scannerkaart voor de slagboom treffen we een rechthoekig veld waar rijen maar dan ook rijen witte campers staan geparkeerd. De schone en uitgebreide sanitaire voorzieningen bevinden zich in een modern doch smakeloos gebouw en het is inderdaad op loopafstand van het centrum. Gelukkig hebben ze ook nog een supersnelle internetverbinding waar we eindelijk onze verhalen en foto's kunnen bijwerken want de trage en haperende verbinding in Franz Josef had Tom bijna de laptop van de berg af doen gooien. Aangezien we erg toe zijn aan een schone douche, toilet en wasmachine en veel zin hebben in een goed restaurant en wat leven om ons heen nemen we de parkeerplaats maar op de koop toe.

De sterke wind van die ochtend is inmiddels tot storm opgelaaid, dus met vesten en lange broeken aan duiken we opgefrist en wel, het bruisende centrum van Queenstown in. Het is een superleuk stadje aan een geweldig mooi meer waar ‘s zomers allerlei lucht- en watersporten zijn en ‘s winters de skipiste op 30 minuten rijden is! We eten heerlijk in een hip restaurant met uitzicht op het meer. De volgende dag winkelen we wat en slenteren door het stadje. We gaan met de gondellift omhoog waar we (met de kinderen) in een soort race-autootjes een parcours kunnen afleggen, dolle pret natuurlijk. Wel fris want de wind houdt aan! We besluiten naar een rustige campsite te rijden net buiten Queenstown en komen op een vergelijkbare verlaten plek terecht als twee dagen geleden. In the middle of nowhere, aan een klein meer met een handvol andere kampeerders om je heen. Prachtig! De volgende dag maken we een mooie wandeltocht van 2 uur om het meer heen. Roemer moppert zo nu en dan maar houdt gelukkig goed vol en Bella vindt het allemaal prima. 's Middags wagen de kinderen zich zelfs in het ijskoude water en vermaken zich verder uitstekend. We maken ons eigen potje en blijven nog een nacht. De volgende ochtend besluit Tom dat hij het rondje meer op de fiets wil doen (had hij anderen ook zien doen) en dat blijkt best pittig! Helm vergeten maar gelukkig zo afgelegen dat er geen polite aanwezig was. We gaan weer naar Queenstown waar we een plekje op het strandje veroveren, het is weekend dus best druk. De wind is eindelijk gaan liggen en het is echt heerlijk. Schepje, emmertje, zonnecreme en boek, meer hebben we niet nodig...

Queenstown schijnt de plek te zijn waar het bungeejumpen is uitgevonden dus dat wordt flink gepromoot. Er zijn talloze plekken in de buurt waar je dat kunt doen. Maar ook andere adrenaline-verhogende activiteiten strijden om de aandacht; rafting, paragliding, jetboating op het meer, met een parachute achter een speedboat, jetskien, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen. We zouden heel graag willen raften maarja, dat kan niet met de kinderen (oma, waar blijf je nou?). We besluiten dat Tom de volgende ochtend gaat raften en als het heeeel leuk is gaat Vanessa 's middags. Je bent nl. 4,5 uur weg waarvan je 1,5 uur in het water bent dus het is een lange dag dan. Gelukkig is er ook een leukere camping op loopafstand van het centrum en ach, als we er toch zijn gaan we maar weer lekker uit eten. Weer superlekker gegeten op een terras (eindelijk buiten!) vlakbij het strandje!

's Morgens om 8u moet Tom zich melden waarna ze met de bus naar de Shotoverriver gaan. Bij het indelen van de boot werd gevraagd wie al eens geraft had en wie voorin wil zitten waarop Tom misschien iets te snel reageerde.... Bleek geen gelukkige keuze te zijn. Naast het feit dat je je maar met een voet kan vasthouden krijg je ook al het ijssmeltwater (5gr C) over je heen van curves met namen als Toilet Flush, Widow Maker, The deep, Upside Down, etc. Het raften was heel leuk maar duurde wel erg lang allemaal. Bungee jumpen was helaas moeilijk in te plannen dus dat wordt het dit keer niet tevens waren de sprongen hier niet spannend genoeg J; druk druk druk...Het is supermooi weer en we gaan weer lekker naar het strand waar we de rest van de middag luieren en zelfs af en toe een duik nemen in het ijskoude meer. We eten snel wat en duiken de camper in om nog een stuk richting Milford Sound te rijden. Dat is onze volgende bestemming op 5 uur rijden en het lijkt ons handig als we alvast een stuk op weg zijn.